Co připravit z ředkviček

Vejce s ředkvičkami

Suroviny:

  • 10 ředkviček
  • 3 vejce
  • ½ cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu mléka

Postup:

Cibuli nejprve oloupeme a nakrájíme velmi nadrobno. Osmahneme ji na troše oleje a po chvíli přidáme syrová vejce, která osolíme a opepříme. Přidáme ředkvičky a orestujeme. Po chvíli přidáme trochu mléka a podusíme.

Lehký salát

Suroviny:

  • 1 hlávkový salát
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 salátová okurka
  • 5 rajčat
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 200 g feta sýra
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 1 bílý jogurt
  • 1 KL citronové šťávy
  • 1 KL ostré hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup:

Rajčata, okurku, papriky, ředkvičky a sýr nakrájíme na drobné kostičky, vařená vejce nastrouháme. Přidáme jogurt smíchaný s pepřem, solí, citrónovou šťávou a hořčicí. Nalijeme na nakrájenou zeleninu, sýr a nastrouhaná vejce, dobře promícháme a necháme v chladu uležet. Podáváme na talířích s rozloženými listy hlávkového salátu. Dobrou chuť!

Ředkvičková polévka

Suroviny:

  • 1l drůbežího vývaru
  • 2 lžičky cukru
  • Hrníček jemně nakrájeného špenátu
  • Hrníček nakrájených ředkviček
  • Hrníček vyloupaných vařených krevet
  • Hrníček nakrájených jarních cibulek
  • Rýžový ocet
  • Chilli
  • Sušený zázvor
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

V hrnci uvedeme do varu vývar a jakmile se začne vařit, nasypeme do něj krevety a asi 5 minut vaříme. Poté přidáme špenát, cibulky, špenát, cibulky a dalších 5 minut vaříme. Podle potřeby osolte, opepřete, přidejte chilli, zázvor, ocet a cukr podle chuti.

JeongGuHyeok / Pixabay

Tuňáková pomazánka s ředkvičkou

Suroviny:

  • 1 konzerva tuňáka v oleji
  • 8 ředkviček
  • 1 jarní cibulka
  • 1 paprika
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • nasekaná pažitka

Postup:

Cibulku, ředkvičky i papriku nakrájíme na kostičky a dáme do misky. V jiné misce smícháme pomazánkové máslo se solí, pepřem, citrónovou šťávou, petrželkou a tuňákem. Vzniklou směs smícháme se zeleninou. Dáme vychladit a podáváme s pečivem.

Velikonoční salát

Suroviny:

  • 1 hlávka ledového salátu
  • 1/2 hlávky čínského zelí
  • 3 balíčky zelených oliv
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 sýr balkánského typu
  • Několik malých červených ředkviček

Postup:

Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy a přimícháme pokrájený balkánský sýr a olivy. Vše důkladně promícháme a podáváme v malých skleněných mističkách.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *