Padající období



Na podzim padá leccos. Na zem listí, do údolí mlha, na některé lidi deprese a na chodníky námraza. A na námraze někdy padáme bohužel i my lidé. Dávejte si tedy větší pozor, a to jak na naše melancholické duše, tak na naše křehké kosti. Z pacientů psychologických se tak snadno můžeme stát pacienty ortopedickými. Pokračování článku

Poradíme, jak vylepšit chuť jídla

4 tipy na snadné vylepšení pokrmu

Chuť jídla často záleží na spoustě drobnostech. V tomhle článku se podíváme na pár zajímavých tipů a maličkostí, díky kterým svůj pokrm mnohonásobně vylepšíte.

Obloha a dekorace

Pokud vaříte doma, většinou není zvykem přidělávat k jídlu oblohu. Přitom samotná obloha jídlo velmi zkrásní, ale také pak lépe chutná. Přikusovat k sytému jídlu šťavnatou zeleninu je velmi příjemné a také hodně zdravé. Proto je dobré mít v lednici vždy misku se zeleninou vhodnou na oblohu. Tou může být například paprika, rajče, zelí, salát, mrkev, ředkvička a další.. Pokračování článku

Heřmánek a jeho léčivé vlastnosti

Heřmánek se již dlouho používá jako protizánětlivý prostředek, hemostatikum, a při léčbě různých onemocnění. Za vlast heřmánku je považována východní a jižní Evropa. Ve volné přírodě tato rostlina roste téměř na celém území Evropy. Vyskytuje se především na okraji borových, smíšený, listnatých lesů, podél silnice, stejně jako v zahradách, polích a loukách. Pokračování článku