Girlfriends Women Maid Of Honour  - neelam279 / Pixabay

Menopauza: Jak probíhá a jak si můžete její průběh ulehčit?

Stárnoucí ženy mají největší strach z menopauzy, o které se často mluví jako o nemoci nežli o přirozeném procesu. To samozřejmě přispívá ještě k většímu strachu, který je však zcela zbytečný. Pokud se s celým procesem seznámíte a naučíte se, jak některé projevy mírnit, je možné, že si přicházející menopauzy ani nevšimnete.

Menopauza může mít spoustu podob

Menopauza bývá zpravidla vykreslována jako nemoc, které se nevyhne žádná žena. Takový přístup vede někdy až k panice, která ale není na místě. Jedná se sice o proces, který není dvakrát příjemný, ale není nutné se hned děsit. Právě klid vám pomůže uvolnit se a zvládnout tuto etapu života s grácií. Důležité je si uvědomit, že je menopauza velmi individuální a je tedy možné, že se u vás projeví jen některé příznaky.

Mezi nejčastější projevy menopauzy patří:

  • závratě,
  • podrážděnost,
  • nespavost,
  • návaly horka,
  • tělesné změny (rychlejší známky stárnutí),
  • růst tělesné váhy.

Pokud jsou pro vás krása a zdraví důležité a opravdu dbáte o své tělo, máte vysokou šanci, že projevy menopauzy budou minimální, a to zejména po estetické stránce. Důležité je především dodávat organismu potřebné vitamíny a minerály. Ty mu pomohu vypořádat se s přicházejícími změnami – vhodnou alternativou jsou komplexní přírodní produkty a doplňky stravy, mezi něž se řadí například Meno komfort.

Ulevit si můžete i některými doplňky stravy

Jak již bylo zmíněno, vhodnou prevencí jsou doplňky stravy, které vám pomůžou poprat se s většinou projevů. Pokud máte radši komplexní produkty, bude pro vás vhodný doplněk stravy Meno komfort v kapslích. Ten obsahuje hned několik bylinek, které účinně bojují s projevy menopauzy. Pro dosáhnutí očekávaného výsledku vám přitom stačí užívat 3krát denně jednu kapsli. Samotný doplněk stravy je vyráběn českou firmou Naturvita a je jej možné volně zakoupit na e-shopu Gigalekarna.cz.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *