Vejce s ředkvičkami
Suroviny:
- 10 ředkviček
- 3 vejce
- ½ cibule
- Sůl
- Pepř
- Trochu mléka
Postup:
Cibuli nejprve oloupeme a nakrájíme velmi nadrobno. Osmahneme ji na troše oleje a po chvíli přidáme syrová vejce, která osolíme a opepříme. Přidáme ředkvičky a orestujeme. Po chvíli přidáme trochu mléka a podusíme.
Lehký salát
Suroviny:
- 1 hlávkový salát
- 2 svazky ředkviček
- 1 salátová okurka
- 5 rajčat
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 200 g feta sýra
- 3 natvrdo vařená vejce
- 1 bílý jogurt
- 1 KL citronové šťávy
- 1 KL ostré hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
Rajčata, okurku, papriky, ředkvičky a sýr nakrájíme na drobné kostičky, vařená vejce nastrouháme. Přidáme jogurt smíchaný s pepřem, solí, citrónovou šťávou a hořčicí. Nalijeme na nakrájenou zeleninu, sýr a nastrouhaná vejce, dobře promícháme a necháme v chladu uležet. Podáváme na talířích s rozloženými listy hlávkového salátu. Dobrou chuť!
Ředkvičková polévka
Suroviny:
- 1l drůbežího vývaru
- 2 lžičky cukru
- Hrníček jemně nakrájeného špenátu
- Hrníček nakrájených ředkviček
- Hrníček vyloupaných vařených krevet
- Hrníček nakrájených jarních cibulek
- Rýžový ocet
- Chilli
- Sušený zázvor
- Sůl
- Pepř
Postup:
V hrnci uvedeme do varu vývar a jakmile se začne vařit, nasypeme do něj krevety a asi 5 minut vaříme. Poté přidáme špenát, cibulky, špenát, cibulky a dalších 5 minut vaříme. Podle potřeby osolte, opepřete, přidejte chilli, zázvor, ocet a cukr podle chuti.
JeongGuHyeok / Pixabay
Tuňáková pomazánka s ředkvičkou
Suroviny:
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 8 ředkviček
- 1 jarní cibulka
- 1 paprika
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 kelímek pomazánkového másla
- mletý bílý pepř
- sůl
- nasekaná pažitka
Postup:
Cibulku, ředkvičky i papriku nakrájíme na kostičky a dáme do misky. V jiné misce smícháme pomazánkové máslo se solí, pepřem, citrónovou šťávou, petrželkou a tuňákem. Vzniklou směs smícháme se zeleninou. Dáme vychladit a podáváme s pečivem.
Velikonoční salát
Suroviny:
- 1 hlávka ledového salátu
- 1/2 hlávky čínského zelí
- 3 balíčky zelených oliv
- 1 malá plechovka kukuřice
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1 sýr balkánského typu
- Několik malých červených ředkviček
Postup:
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy a přimícháme pokrájený balkánský sýr a olivy. Vše důkladně promícháme a podáváme v malých skleněných mističkách.