4 tipy na snadné vylepšení pokrmu

Chuť jídla často záleží na spoustě drobnostech. V tomhle článku se podíváme na pár zajímavých tipů a maličkostí, díky kterým svůj pokrm mnohonásobně vylepšíte.

Obloha a dekorace

Pokud vaříte doma, většinou není zvykem přidělávat k jídlu oblohu. Přitom samotná obloha jídlo velmi zkrásní, ale také pak lépe chutná. Přikusovat k sytému jídlu šťavnatou zeleninu je velmi příjemné a také hodně zdravé. Proto je dobré mít v lednici vždy misku se zeleninou vhodnou na oblohu. Tou může být například paprika, rajče, zelí, salát, mrkev, ředkvička a další..

Zelené bylinky

Velmi užitečné je pěstovat si v kuchyni vlastní bylinky. Ty můžete mít na oknech místo klasických květin. Kdykoli si pak můžete natrhat čerstvé lupínky bylinek a položit je na hotový pokrm. Čerstvá zelená barva vypadá na pokrmu velmi dobře a také obohatí samotnou chuť jídla. Bylinky můžete také otrhávat a sušit a drtit do pytlíků na horší časy. Vhodné zelené bylinky jsou například bazalka, majoránka, pažitka, tymián, šalvěj nebo různé citrusy. Z některých těchto bylinek je i výborný čerstvý čaj.

Chutný dresink

Chutný dresink na talířky vždycky potěší. Přidávat ho můžeme téměř ke všemu, kromě omáček. Vhodný je zejména k různým masům a suším pokrmům. Dresink bychom měli volit podle chutí strávníka. Pokud vaříme rodinný oběd, je velmi dobré připravit mystičku s dresinkem, který si každý vezme podle libosti. Zbylí dresink se dá použít do různých salátů a pomazánek.

Vzhled a závěrečná úprava pokrmu

Závěrečná úprava pokrmu je velmi důležitá. Na dvou stejně chutnajících jídlech si host může pochutnat úplně jinak, pokud jsou jinak upravené. Nepodceňujme tedy závěrečnou úpravu a snažme se, aby dané jídlo vypadalo pestré, šťavnaté a chutné. Né nadarmo se říká, že se jí očima. Pro vylepšení vzhledu jídla můžeme použít všechny 3 tipy zmíněné výše v textu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *