Matcha – zelený čaj v prášku



Matcha je jednou z nejstarších odrůd zeleného čaje v Japonsku – je to královna všech zelených čajů. Už před více než 800 lety používali buddhističtí mniši tento čaj při jejich meditacích. Tento starobylý japonský nápoj má jedinečné účinky.

Matcha je v podstatě ve stínu pěstována odrůda zeleného čaje a při jeho zpracování nedochází k žádné tepelné úpravě, takže ve srovnání s konvenčním zeleným čajem je syrovější a přirozenější. Sladká a zároveň pikantní chuť Matcha a zdravotní přínosy vás možná přivedou k tomuto čaji.

Matcha zelený čaj – účinky

  • zdroj vlákniny a energie
  • zlepšuje mentální procesy a zmírňuje stres
  • zabraňuje tvorbě glukózy v krvi
  • detoxikace organismu, eliminuje těžké kovy a chemické sloučeniny v těle
  • napomáhá ke snižování cholesterolu a cukru v krvi
  • předchází rakovině
  • zabraňuje onemocněním srdce
  • omládnete
  • podporuje hubnutí

Matcha zelený čaj a jeho příprava

  • nechat sevřít čerstvou, měkkou vodu, poté nechat vodu ochladit na 80 ° C (řekněme, otevřete čajník a počkejte 10 minut, nebo 4-5-krát přelijte vodu do chladnější nádoby a zpět. Každým přelitím voda ztratí 4-5 ° C)
  • do čajového šálku vložte 1g čaje (dvě bambusové lžičky nebo polovinu čajové)
  • přidejte 80 ml horké (80 ° C) vody
  • rozmíchejte čaj míchadlem na Matchu pokud se nezjeví jemná pěna.

Připravit si šálek čaje vám zabere přibližně 15 sekund. Výsledkem je výjimečný a chutný šálek zeleného čaje plné a krémové chuti. Matcha se dnes považuje za výbornou náhradu kávy. Kromě čaje si můžete vyrobit například koláče, čokoládu s příchutí Matcha, zmrzlinu, koktejly či delikátní latte.

Dá se říci, že Matcha je jediným čajem, ve kterém pijeme samotnou rostlinu. Díky tomu, obsahuje vysoce zdraví prospěšné živiny.

KarenKincy / Pixabay

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *